Zapomeňte na bezesné noci: Jak vám zápisník pomůže lépe usnout?

Mnoho lidí si ke klasické spánkové hygieně přidalo jednoduchý a moc praktický zvyk: zápisník a tužku pod postel či na noční stolek. Proč? Protože zapisování myšlenek, starostí nebo úkolů, které nás napadají v nevhodnou dobu, může být klíčem k lepšímu spánku.

Zápisníky MontMat mají nepřeberně variací (Martezi.cz)Kožené variace by MontMat

Zde je několik důvodů, proč byste měli mít zápisník u postele i vy, pokud máte také tendence k neustálému přemýšlení:

Uklidňuje mysl: Když se v noci probudíte s myšlenkami na práci, úkoly nebo na jiné starosti, může být užitečné tyto myšlenky zapsat. To vám umožní uklidnit mysl, protože víte, že se o tyto myšlenky nemusíte starat až do rána.

Prevence zapomenutí: Máte nějakou skvělou nápad nebo řešení problému, ale bojíte se, že ho zapomenete do rána? Zápisník u postele je vaším spolehlivým společníkem, který vám umožní zaznamenat tyto myšlenky okamžitě.

Zmírnění stresu: Vědomí, že všechny vaše myšlenky jsou pečlivě zaznamenány, může snížit úroveň stresu a úzkosti spojené s obavami z toho, že něco zapomenete.

Plánujte tak, aby vás to bavilo se zápisníky Dingbats * (Martezi.cz)Zápisníky Dingbats* mají hravě minimalistický design

Odlehčení myšlenek: Zapisování myšlenek může být terapeutické. Můžete se zbavit tlaku, který vás tíží, tím, že tyto myšlenky přenesete ze své hlavy na papír.

Pamatujte, že účelem zápisu myšlenek není řešit všechny problémy nebo plánovat do detailu. Místo toho se jedná o prostředek k uvolnění myšlenek z vaší hlavy, aby vaše mysl mohla klidně usnout a vy si mohli dopřát odpočinkovou noc.

Takže příště, až se vaše mysl se začne nekontrolovaně točit, vezměte si chvíli, zapište své myšlenky a uvolněte se. Vaše tělo a mysl vám za to ráno poděkují.

Dobrou noc a sladké sny!

Vaše Martezi