Zápisníky Dingbats* - opravdu zelené zápisníky

Zápisníky Dingbats* nás oslovily nejen kvalitou, ale celkovou koncepcí přístupu k výrobě. Majitelé si dávají za cíl, aby výroba byla co nejekologičtější a aby i výrobky byly recyklovatelné. A to se jim daří.

100% eko

Při výrobě jsou používány materiály, které recyklovatelné a zároveň se při výrobě minimalizuje odpad. Voda použitá při výrobě se čistí a v ještě lepší kvalitě než vstupuje do výroby se vrací opět do přírody. Všechny stromy použité pro výrobu papíru jsou nahrazeny nově vysazenými stromy.

100% recyklovatelnost

Desky zápisníků jsou vyroby ze 100% recyklovatelné umělé kůže (na rozdíl od jiných zápisníků, jejichž desky jsou vyrobeny z nerozkládajícího se PVC). A samozřejmě papír je plně recyklovatelný.

100% vegan

Každý prvek, každá část výrobního procesu, každý použitý materiál je bez jakéhokoliv negativního vlivu na zvířata a bez jakéhokoliv vstupu materiálů ze zvířat. Díky striktním zásadám získala značka Dingbats* jako první výrobce zápisníků na světě certifikaci od EU V-Label (www.v-label.eu). Certifikát firmy najdete níže v Galerii.

Minimalizace balícího materiálu

Zápisníky absolvují cestu z výroby jen ve smršťovací fólii. A i v tomto případě dbá Dingbats* na její recyklovatelnost a ekologičnost. Z tohoto důvodu je pro výrobu ochranné fólie ze 40% použitý polyethylen vyrobený z etanolu z cukrové třtiny. Tento materiál je většina zemí schopna plně recyklovat. A pro ty, které to zatím neumí, chce značka v budoucnu najít cestu, jak vyrábět ochranou fólii ze 100% přírodních zdrojů.

A čím nás okouzlily samotné zápisníky

  • Mají šikovné formáty A5+, A4+ (a také A6 a A6+ Reporter), které toho pojmou o trochu víc a zároveň jsou praktické (v tečkované variantě) pro Bullet Journal.
  • Kvalitní papír 100 g/m2 - krémové barvy, který nepropíjí!
  • Vychytávky (které jsou ale samozřejmostí): kapsička uvnitř na zadní straně, záložka, poutko na pero.
  • Nabídkou barev ozvláštněnou tématickou volbou vyražených siluet zvířat. Zápisníky tak nejsou prosté obrázku a zároveň jde o decentní zdobení desek. A navíc jde o tématickou volbu s ohledem na filozofii celé firmy.
  • Všechny formáty jsou dostupné ve čtyřech lineaturách (my zatím nabízíme jen vybrané ve vybraných formátech): čtvereček, linka, tečky a čisté listy.