Milý zákazníci, velice se omlouváme, ale v termínu od 2.4. do 24.4. z provozních důvodů nebude probíhat expedice. Děkujeme za pochopení.

Valentýn v těch správných barvách

Že jste single, a tak se vás dnešní článek netýká? Tak to jste vedle jak ta jedle. Současná situace si přímo říká o to, aby si člověk dělal radost při každé možné příležitosti, tak proč nevyužít i tuto. Netvrďte nám, že se vám od Vánoc už nezachtělo nějaké té novinky, překvapení či dárečku.

Pojďme si tedy napovědět, jak zaválet na Valentýna. Pokud si marně lámete hlavu nad tím, čím JI nebo HO obdarujete, zkuste na to jít od nuly. Co na nás vždy křičí výlohy všech „valentýnsky“ laděných obchodů? Dobře, letos je to spíš něco ve stylu „Zavřeno z důvodu vládních opatření.“, nicméně jindy nám bije do očí všudy přítomná červená a růžová barva. A proč? Protože je ženy zkrátka zbožňují. A jelikož „… Jen růžová to může být…“, pojďme se podívat na to, proč právě tato barvička imponuje tolika ženám.

Růžová je barva mužů… nebo ne?!

Symbolizuje lásku, náklonnost a oddanost v srdeční úrovni, bez pudové smyslnosti. To znamená, že bez ní to letos prostě „nepude“. Mimo jiné je to i barva něhy, jemnosti a oddanosti, jemného způsobu života a zdrženlivé elegance. Poměrně hezký seznam, nemyslíte? Pokud svojí partnerce vyberete dárek v této barvě a připojíte nějaký romantický vzkaz s popisem ve stylu „Co máš, má lásko, společného s vlastnostmi růžové.“, rozhodně se trefíte, sice ne do růžového, ale do černého. Růžová je také barvou slavnostních nálad a tu my přece chceme dárkem naladit.

Plánujte, co budete jíst - vyplatí se to (Martezi.cz)Zdrženlivá elegance Black Brick

Růžová je navíc označovaná za nejvhodnější barvu do ložnice, jelikož spolu spojuje lásku, energii, něhu i uvolnění. O důvod víc, proč vsadit na růžový dárek, nachystat překvapení v ložnici a když se vás polovička zeptá, proč slavíte v ložnici, máte o alibi postaráno.

Růžová získala svoje jméno podle růže, takže k vybranému dárku nějakou přihoďte a máte zaručeno, že v pondělí neskončíte na black listu o obědové pauze při debatě na téma „Čí partner letos toho Valentýna zazdil nejvíc?“.

Že si ale stále nevíte rady, co vlastně koupit? Není to nic těžkého. Něžné pohlaví totiž nikdy nemá dostatek módních kousků, jakými jsou kabelky, peněženky, diáře, zápisníky a pera. Protože chceme mít vždy vše správně naplánováno a především u toho dobře vypadat. Pokud si potrpíte na detaily, není lepší volby než vsadit na ražbu monogramů. Ať už zvolíte iniciály vaší partnerky nebo třeba první písmena vašich jmen, dárek tím rázem proměníte na osobní záležitost a získáte si i nějaké ty „kladné body“ do budoucna.


Modrá je dobrá, už je to tak!

My, dámy, to máme při vybírání dárků značně složitější. Ti „naši chlapáci“ většinou nic nepotřebují, nechtějí a kdyby bylo na nich, tak hlavně ani nic neslaví. Nicméně naštěstí na nich to není, takže my využijeme situaci a můžeme jim darovat něco, co se například líbí nám samotným a vyladit to do jejich oblíbené barvy. Třeba takový stylový zápisník, vizitkář nebo šikovné pero se vždycky hodí. A pokud si zrovna nepamatujete nejoblíbenější barvu vašeho prince na bílém koni, vsaďte na modrou!

Proč právě modrá?! Kromě toho, že modrá je nepochybně volba dobrá, jinak by o tom přece Hejma nezpíval, pro vás máme i pár dalších důvodů, proč bychom ji volili.

Plánujte, co budete jíst - vyplatí se to (Martezi.cz)Klidná modrá by Dingbats*

Modrá představuje nekonečno, absolutno, nadpřirozeno, ochranu, moudrost, věrnost a trpělivost. Zkuste svým hrdinům prostřednictvím modrého dárku trošku pošimrat ego. S objasněním, že jste vybrali právě modrý dárek, neboť modrá stejně jako i ON symbolizuje věrnost, trpělivost, moudrost a absolutno a jelikož i váš partner je samozřejmě absolutně ten nejlepší, tak jste nemohly vybrat jinak. Pokud se „toho nebojíte“, tak můžete i přitvrdit, jelikož modrá je nejčastější barvou připisovanou bohům – takže víte, kam tím míříme. Možná to zní jako klišé, ale proč v tento výjimečný den nezahrát partnerům na tu správnou strunku.

O modré barvě se tvrdí, že není agresivní, dává pocit jistoty a sjednocuje. Nikoliv náhodou ji má na své vlajce Organizace spojených národů, UNESCO i Evropská unie. Tak pokud náhodou potřebujete sjednotit vaše dva národy, rozkmotřené žárlivou scénou po drinku s kolegyní, modrá může být způsob, jak na to.

Modrá navíc údajně zlepšuje schopnost se soustředit a to se zajisté nejednomu z našich pánů bude hodit. Je barvou klidu, uspokojení a souladu. A v duchu těchto prvků by přece bylo fajn vést váš večer nebo i další společný život.

Ať už tedy jste fandou či odpůrcem tohoto svátku lásky, letos nakonec vlastně přichází celkem vhod. Přece jen se lépe dívá na miliony rudých růží, tisíce srdíček a tuny čokolády než na nekončící značky zákazů a omezení. Zkusme tedy přinést trošku radosti a lásky prostřednictvím správně barevně vyladěného dárku a je naprosto jedno, jestli to „vybarvíte“ sami sobě nebo někomu jinému.

Autor: Kateřina Zajíčková

Fotky: Pexels.com a archivy firem (Black Brick, Brunnen, Dingbats, MontMat, Pilot, Rocketbook, Troika)