Milý zákazníci, velice se omlouváme, ale v termínu od 2.4. do 24.4. z provozních důvodů nebude probíhat expedice. Děkujeme za pochopení.

Bilancujeme: co na e-shop přinesl rok 2020

V loňském roce jsme představili několik novinek v průběhu celého roku ať už formou rozšíření sortimentu nebo vylepšení existujících výrobků.

Luxusní značka zápisníků Archer & Olive (Martezi.cz)

1. Trefa do černého

Už jste viděli negativ bullet journalu? (Martezi.cz)Když je minimalismus neobyčejný - inverzní bujo

A to doslova. Začátkem roku jsme vám představili ukrutně kruté bullet journaly luxusní značky Archer & Olive. Nás svou jinakostí, originalitou, luxusním provedením a dárkovým balením nejvíce strhly inverzní bullet journaly neboli bujo s černým papírem a bílými tečkami.

Originální zápisníky mají své uplatnění pro milovníky originality a kreativity. Ale nejen to. Jsou skvělé oživení pro minimalisty, kteří si své zápisky v prosté podobě tužka/papír chtějí oživit. A samozřejmě díky dárkové krabičce je toto ta pravá volba pro originální dárek - pro bullet journal milovníky, šéfovou, sestru nebo na psaní (či kreslení) závislou kamarádku :-)

A chystáme pro vás v letošním roce od této značky další novinky. Chytli nás za srdce a vás chytnou určitě také ;-)

Ekologicky smýšlející značka Dingbats* (Martezi.cz)

2. Jedeme na zelenou aneb eko vlna v ne eko podání

Mohlo by se zdát, že ekologické výrobky jsou podivně škaredě zpracované, nemají jiskru a trpí neduhy nekvalit. Tak se značkou Dingbats* nemůžete být víc vzdáleni realitě! 

Dingbats - když vám na planetě záleží do posledního papíru (Martezi.cz)Když je eko stylové

Tato zeleně smýšlející značka tvoří krásné, propracované, designově zpracované zápisníky. Vyznačují se jednoduchým stylem a důrazem na ekologii v procesu výroby. Nás uchvátili při běžném brouzdání po bujo inspiraci na internetu. (Ano, takto jednoduše se může nějaká značka dostat do našeho hledáčku. :-) )

V prvním kroku (jako naši nejvíc nejoblínenější variantu) jsme zařadili do nabídky tečkované Dingbats*. Rychle si našly svoje místo na slunci, a proto jsme rozšířili nabídku o další varianty lineatur. O nestárnoucí klasiku v podobě linek a nelinkovaného papíru.

A protože je u Dingbats stále z čeho nového vybírat (až oči přechází), letos se můžete těšit na další novinky.


Naše tečkované náplně A5 (Martezi.cz)

Tečkovaná náplň do kroužkového bloku? Není problém. (Martezi.cz)Jen papír a tečky - základní nástroj pro bujo

3. Tečky i do kroužkových zápisníků

Byl to boj. Přátelé nevěřili byste, jak je složité najít výrobce tečkovaných náplní do A5 kroužkových zápisníků (typu Karis)! Trvalo to několik měsíců, několik pokusů a testovacích sad, ale podařilo se! Podzim přinesl na náš e-shop nadílku v podobě první várky těchto tečkovaných náplní.

A měli jsme ohromnou radost (a vy také). Jsme rádi, že nyní už v nabídce zaujímají tečkované náplně stabilní místo a nemusíme se potýkat s výpadky v dodávkách.

Kožené ručně vyráběné zápisníky MEK design (Martezi.cz)

4. Nová posila mezi koženými zápisníky

Když je se ruční práce snoubí s precizností a minimalismem - Palin (Martezi.cz)Ručně vyráběné kožené zápisníky Palin

Podzim přinesl také rozšíření v podobě ručně vyráběných zápisníků Palin. Dávno není pravdou, že zápisníky formátu midori jsou doménou jen cestovatelů. Výhody šikovných kožených zápisníků, které mají podlouhlý tvar, poutko na pero, jsou přizpůsobitelné díky několika různým sešitům a diářům na míru a ještě svůj obsah chrání šikovnou klopou, objevilo už mnoho z vás :-) Vznikají v Česku na Vysočině a díky tomu se také mohou blýsknout monogramem na míru.

U těchto zápisníků nás opravdu baví, jaké jsou na dotek a jejich univerzalita díky vnějšímu minimalismu a vnitřní variabilitě.

A protože zlaté české ručičky nikdy nespí, chystáme pro vás další novinku...


Odškrtávací seznamy a plánovače (Martezi.cz)České JiL sisters a jejich plánovače

Praktické plánování operativy s JiL sisters (Martezi.cz)

5. JiL sisters aneb stručně a přehledně

Těsně před Vánoci jsme si udělali radost To-Do bloky a plánovači. Některé jsou barevnější, některé více v duchu bužo :-) Malí pomocníci - velká radost. Mimochodem JiL sisters jsou často k vidění na trzích, Mint Marketech a jiných podobných face to face papírových akcích;-)

6. A čím se ještě můžeme pochlubit?

Podařilo se nám rozšířit monogramy také na peněženku WEENY a organizér KLEON značky MontMat. Oblíbenou variantu zápisníku Marco jsme obohatili o zakulacené rožky a vznikl zápisník Lirio.

V roce 2020 prošel e-shop také velkou grafickou proměnou. Zdálo by se, jak je to elementární zálěžitost, ale vězte, že je to docela makačka :-) My jsme s výsledkem spokojeni (prozatím) a věříme, že vy také ;-)

Suma sumárum

Jsme na sebe pyšní :-) Člověk se musí pochválit, ale nesmí usnout na vavřínech. Proto se s usměvem, ale i kritickým okem ohlížíme zpět, abychom v následujících měsících opět hledali, co na e-shopu chybí a co můžeme vylepšit. Rezervy jsou vždy. Mimochodem, pokud i vaše kritické oko zahlédlo něco k vylepšení, nebo vašim osobním preferencím u nás něco schází, určitě se ozvěte. Podněty vítáme :-)


Autor: Martina Ježova