Milý zákazníci, velice se omlouváme, ale v termínu od 2.4. do 24.4. z provozních důvodů nebude probíhat expedice. Děkujeme za pochopení.

Kleón a Weeny / organizér a peněženka / business a smart casual (Historie názvů značky MontMat - III. díl)

Tato dvojka tvoří doplňky pro organizování času a peněz. Pro inspiraci názvů jsme šli tedy jinam než u zápisníků.

Kožený organizér Kleon pro úspěšné muže (Martezi.cz)Kožený organizér Kleon vděčí za svůj název athénskému státníku Kleónu, který se angažoval ve veřejném dění státu v 5. století př.n.l. Byl nejen dobrý řečník, ale také skvělý stratég. Prokázal své schopnosti také coby úspěšný vojevůdce. Všechny tyto kvality stojí na dobrém plánování a organizování. Mimojiné byl koželuh (řemeslník vyrábějící pevnou pružnou useň), tedy je velmi pravděpodobné, že mnoho věcí měl vyrobených z kůže. Trošku romanticky si můžeme představit, kterak se z obyčejného řemeslníka svou pílí, výřečností a schopnostmi vypracoval na úspěšného vojevůdce. Příběh schopného úspěšného muže jsme zhmotnili do koženého organizéru Kleon.

Kožená peněženka Weeny - parťák do kapsy (Martezi.cz)Naopak kožená peněženka Weeny čerpá inspiraci především ze současnosti. Všepřítomná angličtina čiší i z jejího názvu. Poslední dekády zrychlují svět, umožňují dříve nemožné a neuvěřitelně rychle se digitalizují. Ubývá mincí v našich peněženkách, ale přibývá platebních karet. Ale stále potřebujeme peněženku - takovou, která se vejde do kapsy vedle mobilu. Weeny je anglické slovíčko pro něco malinkého. A přesně to tato peněženka je - malá, nicméně velmi praktická. Pojme peníze, karty i vizitky a přesto se lehce vejde do kapsy. Navíc majiteli umožňuje nést jeho monogram -  kdo by nechtěl mít koženou peněženku, kterou nemá nikdo jiný?

Autor: Martina Ježova