Milý zákazníci, velice se omlouváme, ale v termínu od 2.4. do 24.4. z provozních důvodů nebude probíhat expedice. Děkujeme za pochopení.

Ježíšek v r. 2020: „Letošní Vánoce budou lepší než ty předchozí!“

Přinášíme vám exkluzivní interview s Ježíškem. Povídali jsme si nejen o Ježíškově unavených zádech a o kouzlu Vánoc, ale také o konkurenčním boji se Santou a Dědou Mrázem. Jak Vánoce dneška vidí Ježíšek a co si myslí o konkurentech? To se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Jaký máte názor ohledně letošních Vánoc? Myslíte si, že budou horší nebo lepší než ty předchozí?

Víte, v poslední době se setkávám s názory, že letošní Vánoce budou o ničem. Hodně mě taková slova rmoutí, neboť já zastávám přesně opačný názor. Podle mě budou tyto svátky návratem do dob minulých, kdy jsem ještě neměl strhaná záda nekonečnými horami elektroniky a duch Vánoc spočíval v těch pravých hodnotách a dárcích vyráběných poctivě a s láskou.

Jaká další pozitiva vidíte na letošních Vánocích? Máte pro naše čtenáře nějaké rady, jak si svátky naplno užít?

Na tuto otázku vám moc rád odpovím. Sepsal jsem si dokonce seznam výhod, které můžeme z letošních Vánoc vytěžit a rád se s vámi o něj podělím.

Šetřete své peněženky i moje záda

Lidé si dle mého budou letos pod stromeček přát daleko méně dárků a daleko více zdraví, štěstí a lásky. Nejen, že tím odlehne rodinnému rozpočtu, ale také mým zádům, které už nejsou to, co to bývalo kdysi. Hodně lidí teď fandí i e-shopům a já se díky tomu tolik nenalétám.

Hodinky s vodotryskem letos nejsou potřeba

Dalším plusem je fakt, že letos je víc času se v klidu zamyslet nad tím, co si vlastně pod ten stromeček přejeme. To víte, já jsem tu sice od toho, abych plnil i ta nejtajnější přání, ale někdy mi ti jednorožci, létající koberce a kouzelné deníky dávají vážně zabrat.

Na velikosti nezáleží

Dále bych všem vřele doporučil, aby se zaměřili na kvalitu místo kvantity. Není přece potřeba mít pod stromečkem hory gigantických dárků. Vždyť já nejsem žádný kulturista a když máte i vy problém to jen uzvednout, tak co teprve potom já, když se to snažím nacpat pod stromeček. Důležitější přece je, aby byl dárek věnovaný z lásky, vybraný či vytvořený obdarovanému přímo na míru, dalo se z něj dlouho radovat a nikde není napsáno, že přijímám objednávky jen od rozměrů 1m x 1m. Maličkosti, jakými může být překrásné pero, stylový diář nebo elegantní peněženka umí potěšit stejně dobře, ba často i víc.

Santa se sobem na Ježíška nemají (Martezi.cz)

Santa a Děda Mráz letos ostrouhají

Co vidím jako čistě osobní plus jsou letošní omezení spojená s cestováním. Já nevím, jak vy, ale já už jsem strašně unavený z toho, jak mi tu do řemesla neustále fušují tajtrlíci z ostatních zemí. Já nemám nic proti té globalizaci, vím, že pokrok nezastavíš, ale herdek, každý máme svůj rajón, já jim do jejich teritoria taky nelezu, tak ať si pěkně sedí tam, kde je nejvíc potřebují. Pardon za ten slovník, toto téma mě vždy rozvášní. Nicméně letos mají zkrátka konečně utrum, a mě tak nečeká konkurenční boj.

Z nudy letos peču vánočku i já

Jak byl ten letošek takový pomalejší, droždí v nedostatku, tak se všichni vrhli do kuchyní. A já v tom vidím hroznou výhodu. Podle mě i ti, co znají z kuchyňských spotřebičů jen varnou konvici, letos objevili troubu a všichni už se těší na to, až si upečou domácí cukroví a jiné dobroty. Protože co? Domácí je zkrátka domácí a když se u toho ještě zpívají koledy a popíjí vaječný likér, nemá to chybu. Nakonec co Vám budu povídat. Já už jsem si taky našel rodinný recept, který jsem si kdysi zapsal do mého tajného zápisníku. A to už nemluvím o tom, jaké krásné ručně vyráběné výzdoby a dárky určitě vzniknou. Také spoléhám na to, že letos nebudu muset balit dárky. Víte, to já dělám opravdu nerad a věřím, že letos se na tom lidi vyblázní, vzniknou tak originálně zabalené kousky, a mně strašně odlehne, protože už mi dochází nápady.

K babičce letos dobrovolně

Letos si spousta lidí uvědomila, že to nejdůležitější, co máme, je rodina. Okolnosti nás dotlačily k tomu, že jsme se začali více zajímat jeden o druhého. Lidé si více váží času, který stráví s rodinou. Někteří zjistili, s kým to vlastně bydlí, děti už se zase těší, až sbalí tašky na prázdniny k babičce a nedělní rodinné obědy se znovu staly příjemnou oslavou, a ne povinností. A tak to má být!

Děkujeme za rozhovor a slibujeme, že si z Vašich rad vezmeme co nejvíc a užijeme si i ty letošní Vánoce naplno! 😊


Autor: Kateřina Zajíčková