Milý zákazníci, velice se omlouváme, ale v termínu od 2.4. do 24.4. z provozních důvodů nebude probíhat expedice. Děkujeme za pochopení.

Spojili jsme síly s dílnou ART-YVAH

V České republice se najde mnoho šikovných lidí, i když ve světě dnešní zahlcenosti má člověk občas pocit, že vše zajímavé se děje za našimi hranicemi. Naštěstí to není pravda.

Majitelka dílny Art-Yvah

Dílna ART-YVAH, vedená Ivetou Houdkovou, sídlí v Lelekovicích a na trhu je od roku 1998. Za 20 let své existence si prošla obrovským vývojem. Změny ve firmě odráží především produkty, které během své existence uvedla na trh:

  • V letech 1998 - 2010 se dílna věnovala výrobě tašek z potahových látek s potisky ručně vyrobenými autorskými razítky či šablonami, kožešinovým variacím s ručně kovanými komponentami z tzv. Keltského období.
  • Po roce 2010 vznikla v ateliéru menší kolekce autentických tašek z 50. let pro hudební festival REAL GONE. Nová inspirace v původním způsobu tvoření, nová Láska a směr dílny! Doslova detektivní prací se podařilo získat skvosty z bývalých textilek Jitka Jindřichův Hradec, Moravolen Šumperk, Samson Lysice...Zákaznice si tak mohly nakupovat originály z textilních materiálů vyrobených ještě v Československu, dotýkat se usně provoněné včelím voskem, být majitelkami tradice, která je nadčasová a krásná.
  • V rámci rozvoje a neustálého posouvání se ve světě textilu, dílna rozšířila nabídku o další tradiční materiály s vepsanou historií. Z různých modifikací voskovaných pláten ateliér zůstal věrný svému zaměření, a tak nakupuje světově ceněný anglický waxed cotton barbour type materiál vyráběný tradičním způsobem od roku 1894.

V dílně se drží poctivého řemesla a tradičních postupů:

Dílna Art-Yvah Majitelka Art-Yvah v dílně Kabelka Marilyn RED 3


Poslechněte si rozhovor s majitelkou dílny ART YVAH a podívejte se na průřez jejich tvorbou posledních pár let:


V současnosti se tak značka Art-Yvah věnuje tvorbě stylových a zároveň funkčních modelů, které jsou nejen krásné, ale i praktické. Prohlédněte si aktuální modely, které jsou právě v prodeji.