Milý zákazníci, velice se omlouváme, ale v termínu od 2.4. do 24.4. z provozních důvodů nebude probíhat expedice. Děkujeme za pochopení.

Pravidla úspěšné ženy: Osm zásad Karen Finerman, jak najít svůj styl a vypadat skvěle

1)      Najděte si základní prvek svého stylu (skvělé boty, krásné brýle, krátké sukně, nakrátko sestřižené vlasy) a přizpůsobte tomu zbytek. (Příkladem budiž Karl Lagerfeld, Aleš Brichta, Anastasia nebo Kazma se svými brýlemi, Gabriela Lašková nebo Vlaďka Erbová s krátkým sestřihem.)

2)      Kupte si víckrát stejný kousek oblečení, který máte ráda, jako třeba oblíbená trička. Poznámka: Vždycky se snažím mít alespoň jedno nebo dvě nenošená bílá trička, protože je můžete použít ke každému outfitu. A to hlavní: Pokaždé mějte po ruce alespoň jednu bílou, čerstvě vypranou košili. (Mezi známými osobnostmi je typickým nositelem stejných obleků například Albert Einstein.)

3)      Mějte správně sestřižené, upravené a nabarvené vlasy (pokud se barvíte).

4)      Za každou cenu se vyhýbejte tomu, abyste vypadala obyčejně – přidá vám to 10 let.

Zápisník Black Brick pro poznámky a multifunkční pero Troika
Zapsat užitečné outfitové postřehy si můžete třeba
do tradičního zápisníku

5)      Pokud jste mladá, zapomeňte na to, že se budete snažit vypadat starší – využijte toho.

6)      Najděte obchod, návrháře, který je pro vás ideální – zejména pro základní kousky oblečení v šatníku. Ušetříte si tak komplikované běhání po obchodech. Ujistěte se, že víte, co na vás vypadá dobře. Opravdu si myslím, že investovat dvě hodiny do rad módního odborníka je dobré obchodní rozhodnutí. V mém případě to jsou pouzdrové šaty z luxusní látky ušité na míru, které ukazují nohy, ale nesnaží se proměnit mé chlapecké křivky ve tvar přesýpacích hodin, který tam prostě není, a vysoké podpatky.

7)      Když se oblékáte s tím, že půjdete ven, věnujte vždy pozornost nejen svému oblečení, ale i účesu, botám a kabelce. Mnoho žen zapomíná na vše s výjimkou oblečení. Krásná šála je volitelným doplňkem.

8)      Noste oblečení, které si můžete dovolit vzhledem ke svému věku a nepromeškejte toto období. Až vám bude padesát, velký výstřih (či jiný odvážnější prvek) bude s největší pravděpodobností nepatřičný.

Autor: Martina Ježova

Zdroj: FINERMANOVÁ, Karen. Pravidla úspěšné ženy: Jak získáte v práci i v životě vše, co si přejete. Brno: BizBooks, 2014. ISBN 978-80-265-0219-7.