Zpátky do lavic aneb příležitost pro důvodný refresh školní výbavy ;-)

No nic, nebudeme chodit dlouho okolo horké kaše - prodáváme rádi tečkované věci ať už na bujo (nápověda pro rodiče: bujo se čte bužo a je to zkratka od bullet journal). Umíme i parádní kožené zápisníky (třeba s monogramem) a cizí nám nejsou ani (kožené) diáře. Pojďme se tedy mrknout na to, co v rámci back to school nákupu můžete přidat do aktovky/kabelky/batohu.

Eco-friendly zápisníky Dingbats* (nejen pro buletžurnalisty)

Tyhle zápisníky jsou super hned z několika důvodů - mají krémový papír, vyšší gramáž a povedený design. Koupit se dají tečkované nebo standardní linkované a nelinkované. Jsou dostupné hned v několika barvách, přičemž každá barva má svoje zvířátko ;-) 



Vytuněné zápisníky Dingbats* na bullet journal

Tak tyto zápisníky mají všechny parametry "obyčejných Dingbatsů" - krémový papír, vyšší gramáž, design. Navíc ale mají několik vychytávek pro bujo (rozlišovače, future log, atd.). A to se vyplatí.



Obligátní studentský diář v dospělém kabátě

Midori znáte? To jsou ty cestovatelské zápisníky netradičního formátu 10 x 20 cm. Mno a pokud už takový máte (a nebo nemáte a chcete koupit, tak doporučujeme kožený Palin), tak si do něj můžete pořídit diář. Můžete vybírat řádkový diář na půl roku, který vám vydrží až do prosince. A po Novém roce pak pokračujete v půlročním řádkovém nebo sloupcovém. Nebo rovnou ročním řádkovým? Klidně, každému vyhovuje něco jiného.



Bez pisátek by byl papír k ničemu...

...tedy pokud se nechystáte skládat třeba origami... Proto jsou tu psací potřeby plné barev nebo jen pro minimalistický černý text. Ātopen jsou psací potřeby s otiskem Japonska. Kvalitní a promyšlené. 

Pro minimalistické psavce je tu černý Ātopen Fineliner a pro větší kreativce pak pastelové odstíny v 6-packu se dvěma hroty



Tečkované náplně třeba do kožených zápisníků

Pro flexibilní jedince, kteří se nechtějí nechat svazovat strukturou nebo fixními plány, je ideální volba bujo v kroužkovém zápisníku. Proto pro vás máme tečkované náplně ve třech gramážích - 80 g/m2 pro standardní plánování a zápisky (ideální do školy, na minimalistický bullet journal), 100 g/m2 pro plánování a zápisky třeba plnícím perem (neurazí náročnější psavce) a 120 g/m2 na kreativní buletžurnalisty, pestřejší nákresy nebo prostě pro ten pocit vyšší kvality (vhodné pro náročné a fajnšmekry).

A kde že se ty tečkované náplně upotřebí? Třeba v koženém kroužkovém zápisníku. Volit můžete mezi Marco (zavírání na gumičku) nebo Indiana (zavírání na sedlářský knoflík). A těch barev - tu správnou pro sebe najde jemná dívka i minimalistický muž.



Našli jste? Ano? Skvěle, to bude aspoň příjemný start ve vzdělávacích institucích :-) Nenašli? Nevadí, snad vám tento článek poslouží jako inspirace pro vánoce nebo narozeninový dárek. A i kdyby přesto ne, tak sem k nám aspoň občas koukněte, protože chystáme další novinky ;-)

Text: Martina Ježova

Blog

Více prostoru pro cestovatelské vzpomínky

Více prostoru pro cestovatelské vzpomínky

Jak nakládáte s vašimi vzpomínkami, když se vrátíte z dovolené? Ačkoli jsou fotografie skvělým a léty prověřeným způsobem, jak zachytit nejdůležitější okamžiky, často nám přináší jenom povrchový pohled. Co kdybychom vám řekli, že psaní krátkých poznámek do zápisníku může přidat další rozměr k uchování vašich vzpomínek?

Více

Zapomeňte na bezesné noci: Jak vám zápisník pomůže lépe usnout?

Zapomeňte na bezesné noci: Jak vám zápisník pomůže lépe usnout?

Málokdy si uvědomujeme, jak moc nám naše myšlenky mohou bránit v klidném spánku. Mnohdy se nám stává, že se v noci probudíme a naše mysl začne utíkat do kolotoče starostí, plánů a nápadů. Nebo se nám díky tomu nepovede ani usnout. Tento nepřetržitý tok myšlenek může být nejenom náročný na naši psychiku, ale také může narušit kvalitu našeho spánku. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje jednoduchý trik, jak se této nepříjemné situaci vyhnout?

Více

Předvánoční úklid - udělejte si místo

Předvánoční úklid - udělejte si místo

Vánoce jsou čas hojnosti, což v dnešní konzumní době platí dvojnásob. S příchodem vánočních svátků nás čeká také příchod věcí do naší domácnosti. Pokud ale materiální statky putují jedním směrem, tedy do naší domácnosti, náš životní prostor se stává přeplněný, zahlcený. Je všeobecně známo, že pořádek a nepřetíkající skříňky zbystřují uvažování a zachovávají zdravého ducha. Proto je vhodné se také s nepotřebnými věcmi občas rozloučit. A kdy jindy než nyní před Vánoci, kdy nezpochybnitelně dojde k zahuštění itineráře domova? Pojďme se spolu podívat na místa ve vaší domácnosti, která by uvolněním místa potřebovala osvěžit.

Více