Tipy na dárky značka „za pět dvanáct“, respektive 24.!

Priority až na prvním místě…

Kdo by do nového roku nechtěl vkročit správnou nohou a mít vše konečně pod palcem a skvěle zorganizované? Ideálním pomocníkem pro to, aby se to konečně povedlo, jsou týdenní plánovače nebo tzv. „to-do bločky“, které nejen zachrání nejednu „hlavu děravou“, Odškrtávací seznamy pro přehlednější práci (Martezi.cz)To-Do neboli k vyřízeníale pomohou si v nadcházejících událostech udělat řád a určit priority, takže Vám hned po napsání další kartičky bude jasné, že ty špinavé okna zkrátka ještě musí týden počkat. Skvělou volbou mohou být i pro zarputilé fanoušky novoročních předsevzetí – přece jen „co je psáno, to je dáno“. No a v neposlední řadě se vlastně hodí každému, kdo už nějaký ten pátek sedí doma na homeofficu a pomalu ale jistě ztrácí kontrolu nad věcmi. Dresscode už dávno tvoří pyžamo a největší výzvou dne je pro něj vstát z postele. Pokud si totiž vytvoří plán na následující den či týden, bude mít o kousek větší motivaci splnit zadané úkoly. Všichni totiž známe ten příjemný pocit satisfakce, když si můžeme za splněný úkol udělat „fajfku“.

Kdo by neměl rád knížky…

Na seznamu lidí, které se chystá Váš tajný Ježíšek obdarovat je jeden knihomol, jenže Vy nemáte nejmenší tušení, jaké skvosty se v té jeho či její skromné sbírce o velikosti Národní knihovny skrývají? Nezoufejte. Co třeba nějaký ten dárek s mottem jako vyšitým pro každého milovníka knih? Vždyť „KEEP CALM AND READ BOOKS“ je pro dnešní dobu, kdy je vzhledem k počasí a situaci nejlepší volbou zůstat sedět doma na zadku, naprosto výstižná fráze snad pro každého.

Těm, co nikdy neposedí…

Máte doma školačku, studenta nebo zkrátka kohokoli, kdo má tzv. toulavé boty? Sice dřív stačilo sbalit si do rance svých pět švestek, ale v dnešní době už jsou přece jen i pohodlnější a stylovější varianty. Praktickou a zároveň elegantní taškou či kabelkou tak určitě nic nepokazíte.

Pro milovníky zvířat a přírody…

Jednorožcová sezóna už pominula, plameňáci „frčeli“ spíš v létě a Vy marně přemýšlíte, jaké zvíře je trendy teď? Nelamte si nad tím hlavu. Ono na tom „druhu“ přeci až tak nezáleží. Zvolte parádní univerzální dárek v podobě zápisníku se zvířátkem na přebalu, který navíc rozzáří srdce každého vegana, jelikož je vyroben v souladu se všemi eko zásadami. Což je pro Vás nakonec další dobrá zpráva. Nejen, že uděláte blízké osobě radost, ale navíc podpoříte dobrou věc, na což je období Vánoc ta nejlepší možná doba.

A když vymyslíte ve spojení se zvířátkem na deskách nějaké milé věnování (Co třeba motiv medvěda v kombinaci s věnováním: „mému medvídkovi?“) - úspěch je zaručen.

Tečka pro puntičkáře…

Určitě každý známe někoho, kdo si rád dělá věci po svém a je zkrátka skálopevně přesvědčen o tom (a často mu to nelze upřít), že si věci umí udělat nejlíp sám. Je vždy dochvilný, dokonale upravený a je jen otázkou času, kdy se „provalí“, že abecední systém má i na ponožky. Vybírat pro takového „Sheldona“ vhodný dárek je zkrátka oříšek. I ten zápisník si samozřejmě koupí sám, v ideální velikosti a barvě vzhledem ke svému věku a pohlaví. Takovým lidem byly vytvořeny na míru tzv. bullet journals (bullet journal je metoda Rydera Carrolla založená na tužce, papíru, systému značek a tvorbě vlastních přehledů dle svých potřeb.) A hádejte co? Má-li kroužkový zápisník, s přicházejícím novým rokem se mu/jí do něj určitě bude hodit nová tečkovaná náplň.

Když těm chlapům nejde nic vymyslet …

S tímto odstavcem se ztotožní spíše ženy. Vymyslet dárek pro něžné pohlaví je zkrátka hračka, vždycky to spraví nějaká kosmetika, šperk nebo jakákoliv „stylovka či dizajnovka“. Páni odpustí, ale s nimi je to zkrátka těžké. Pokud si už nevíte rady a jste si jistí, že tatínek šuplík s ponožkami od loňských Vánoc zavírá jen s velkou dávkou urputnosti, řiďte se pravidlem, které říká, že v jednoduchosti je krása. Každý z nás měl někdy v ruce vizitku a většina z nás i přání si ji někam uchovat pro případ, že se bude hodit. Pro takové momenty někdo moudrý vymyslel vizitkáře a Vy se oproti ostatním vyšvihnete nejen originalitou, ale i praktičností tohoto dárku.

To nejlepší na konec …

Nakonec jsme si pro Vás připravili ten nejuniverzálnější, nejprostší a zároveň nejpraktičtější tip. Jak by to bylo krásné, kdyby existoval dárek, kterým můžete obdarovat téměř všechny, od bratrance až po dědečka, muže i ženy. Dárek, který potěší milovníky praktických věcí, ale i jedince s vytříbeným vkusem, bude hodnotný, ale zároveň Vás jeho cena nedonutí od ledna přejít na rostlinnou stravu a chodit se kvůli vybílenému účtu pást. Věřte nebo ne, ale jeden takový nás napadá. Je jím deník. Každý z nás si přeci někdy něco potřebuje zaznamenat. Návštěvu lékaře, narozeniny přátel, čas večerní premiéry Ordinace, den servisu auta, rande, kadeřníka, plánovanou schůzku… a tak bychom mohli pokračovat, dokud by Vás to nepřestalo bavit číst. A jelikož je možné, že ten moment už nastává, tak to jen v kostce shrneme. S deníkem zkrátka nemůžete udělat chybu. Snad bychom jen doporučili nedarovat všem ten stejný, aby si nezáviděli.

Věříme, že Vás naše tipy potěšily a že Vám usnadní divoký hon na dárky. Snad alespoň některým opozdilcům zachráníme pr…, no přeci krk 😊 a nebude tak potřeba se vymlouvat, že Ježíšek to letos nestihl, protože byl v karanténě.


Autor: Kateřina Zajíčková

Blog

Více prostoru pro cestovatelské vzpomínky

Více prostoru pro cestovatelské vzpomínky

Jak nakládáte s vašimi vzpomínkami, když se vrátíte z dovolené? Ačkoli jsou fotografie skvělým a léty prověřeným způsobem, jak zachytit nejdůležitější okamžiky, často nám přináší jenom povrchový pohled. Co kdybychom vám řekli, že psaní krátkých poznámek do zápisníku může přidat další rozměr k uchování vašich vzpomínek?

Více

Zapomeňte na bezesné noci: Jak vám zápisník pomůže lépe usnout?

Zapomeňte na bezesné noci: Jak vám zápisník pomůže lépe usnout?

Málokdy si uvědomujeme, jak moc nám naše myšlenky mohou bránit v klidném spánku. Mnohdy se nám stává, že se v noci probudíme a naše mysl začne utíkat do kolotoče starostí, plánů a nápadů. Nebo se nám díky tomu nepovede ani usnout. Tento nepřetržitý tok myšlenek může být nejenom náročný na naši psychiku, ale také může narušit kvalitu našeho spánku. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje jednoduchý trik, jak se této nepříjemné situaci vyhnout?

Více

Předvánoční úklid - udělejte si místo

Předvánoční úklid - udělejte si místo

Vánoce jsou čas hojnosti, což v dnešní konzumní době platí dvojnásob. S příchodem vánočních svátků nás čeká také příchod věcí do naší domácnosti. Pokud ale materiální statky putují jedním směrem, tedy do naší domácnosti, náš životní prostor se stává přeplněný, zahlcený. Je všeobecně známo, že pořádek a nepřetíkající skříňky zbystřují uvažování a zachovávají zdravého ducha. Proto je vhodné se také s nepotřebnými věcmi občas rozloučit. A kdy jindy než nyní před Vánoci, kdy nezpochybnitelně dojde k zahuštění itineráře domova? Pojďme se spolu podívat na místa ve vaší domácnosti, která by uvolněním místa potřebovala osvěžit.

Více