Shopaholic back to school slow fashion navzdory: vzdorují jen minimalisti

Trend udržitelnosti, recyklovatelnosti, slow fashion a nature friendy výrobě je jednoznačný. Nicméně jakmile je tu (nenáviděný) návrat do lavic, tak najednou je všechen odpor ke škole mezi regály s papírenským zbožím zapomenut. Čím to? Většina z nás prostě ráda nakupuje a přehrabuje se hezkými věcmi, zvlášť když je to ospravedlnitelné tak nezpochybnitelným argumentem - návrat do státní instituce. 

To asi tehdy Marie Terezie nečekala, že na přelomu srpna a září se celkem mohutně rozhýbe maloobchod a tak nelibá činnost jako vzdělávání nastartuje nákupní horečku.

Ale zpět do současnosti. Regály přeplněné, spousty barviček, třpytek a plyše. Tedy konzumní svět jak noha. 

Nic není ale neřešitelné - barvičky, minimalismus a udržitelnost můžou jít ruku v ruce. Jak? Například kombinací kroužkového zápisníku s doplnitelnými náplněmi. A pokud je zápisník z kůže, tak vydrží opravdu víc než jedno pololetí/semestr. Tedy ukázkové slow fashion.

Jak se tedy vybavit plnohodnotně, ale minimalisticky? Prakticky, ale ne nudně?

Kroužkové zápisníky MontMat a tečkované náplně Martezi

Přednosti zápisníků jsou nepřehlédnutelné

  • vybíráte si ze dvou variant zavírání - na gumičku nebo sedlářský knoflík
  • v nabídce je krásných 22 barev
  • uvniř můžete schovat 100 nebo 200 listů
  • poutko na pero
  • zápisníky jsou z kůůůže ;-) 

Tečkované náplně A5

  • můžete volit mezi standardní gramáží 80g/m2 nebo vyšší (100 nebo 120 g/m2) pro náročnější
  • tečkované náplně vás neomezí v rozletu, ale poskytnou vám dostatečný řád
  • v zápisníku můžete mít přesně tolik listů, kolik je třeba a přebývající použít třeba příští rok (a nebo letos na bullet journal)
  • papír je bílý, tudíž ať budete psát čímkoli, jakoukoli barvou, text bude vždy dostatečně kontrastní pro pohodlné čtení


Barevné zápisníky ekologicky, stylově a ještě 100% vegan

Máte rádi ony zmiňované barvičky? Plyš vám nenabídneme, ale vaše chuťové buňky rozhodně uspokojí barevná paleta vymazlených zápisníků Dingbats*, jejichž výroba je pod přísným dohledem enviromentálně friendly založených majitelů. Mají na to i certifikát ;-)

Značka trochu nadržuje bullet journalu - jejich řada Earth je jen tečkovaná a má navíc pár vychytávek pro vašnivě minimalistické buletžurnalisty. Posuďte sami - každý zápisník má:

  • zavírání na gumičku
  • poutko na pero
  • papír krémové barvy
  • záložky a kapsu
  • v kolekci Wildlife najdete fialovou nebo tlumenější odstíny šedé, modré, zelené a hnědé a několik různých variant lineatur
  • v kolekci Earth na vás čekají buleťácké žně - vychytávky jako jsou například předchystané rozlišovače stránek; barvy jsou hravější - světlě modrá a šedá doplněné o výrazně oranžovou a limetkovou




Text: Martina Ježova

Blog

Více prostoru pro cestovatelské vzpomínky

Více prostoru pro cestovatelské vzpomínky

Jak nakládáte s vašimi vzpomínkami, když se vrátíte z dovolené? Ačkoli jsou fotografie skvělým a léty prověřeným způsobem, jak zachytit nejdůležitější okamžiky, často nám přináší jenom povrchový pohled. Co kdybychom vám řekli, že psaní krátkých poznámek do zápisníku může přidat další rozměr k uchování vašich vzpomínek?

Více

Zapomeňte na bezesné noci: Jak vám zápisník pomůže lépe usnout?

Zapomeňte na bezesné noci: Jak vám zápisník pomůže lépe usnout?

Málokdy si uvědomujeme, jak moc nám naše myšlenky mohou bránit v klidném spánku. Mnohdy se nám stává, že se v noci probudíme a naše mysl začne utíkat do kolotoče starostí, plánů a nápadů. Nebo se nám díky tomu nepovede ani usnout. Tento nepřetržitý tok myšlenek může být nejenom náročný na naši psychiku, ale také může narušit kvalitu našeho spánku. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje jednoduchý trik, jak se této nepříjemné situaci vyhnout?

Více

Předvánoční úklid - udělejte si místo

Předvánoční úklid - udělejte si místo

Vánoce jsou čas hojnosti, což v dnešní konzumní době platí dvojnásob. S příchodem vánočních svátků nás čeká také příchod věcí do naší domácnosti. Pokud ale materiální statky putují jedním směrem, tedy do naší domácnosti, náš životní prostor se stává přeplněný, zahlcený. Je všeobecně známo, že pořádek a nepřetíkající skříňky zbystřují uvažování a zachovávají zdravého ducha. Proto je vhodné se také s nepotřebnými věcmi občas rozloučit. A kdy jindy než nyní před Vánoci, kdy nezpochybnitelně dojde k zahuštění itineráře domova? Pojďme se spolu podívat na místa ve vaší domácnosti, která by uvolněním místa potřebovala osvěžit.

Více